May

Öğrencilerimize temizlik sorumluluğu ve çevre bilinci aşılamak amacıyla yürüttüğümüz EDEP projesi kapsamında " En Temiz Sınıf" projesi devam ediyor.Bu bağlamda mart ayının en temiz sınıfını seçtik. Tüm sınıflarımız konu hakkında iyi çalışmalarda bulundular. Ama 4/C Sınıfı diğer sınıflara nazaran bir adım önde oldu ve ödüllü almaya hak kazandı. 4/C Sınıf öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ederken diğer sınıflarımıza da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz

May

Okulumuz 1.sinif öğrencileri "Trafik Haftası" bağlamında çocuk trafik parkurunda İlçe Emniyet ile işbirliği yaparak trafik eğitimi gördüler.

May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde, çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.

Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı.

Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle birlikte 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

Nis

Okulumuzda 3. ve 4.sınıflar arasında futbol turnuvası yapıldı. Düzenlenen Futbol turnuvasında  şampiyon  3/D sınıfi oldu. Tebrik ediyoruz

Nis

Öğrencilerimize temizlik sorumluluğu ve çevre bilinci aşılamak amacıyla yürüttüğümüz EDEP projesi kapsamında " En Temiz Sınıf" projesi devam ediyor.Bu bağlamda mart ayının en temiz sınıfını seçtik. Tüm sınıflarımız konu hakkında iyi çalışmalarda bulundular. Ama 3/C Sınıfı diğer sınıflara nazaran bir adım önde oldu ve ödüllü almaya hak kazandı. 3/C Sınıf öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ederken diğer sınıflarımıza da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz

Öğretmenimle Başarıyorum Projesi kapsamında Kahta ilçe birincisi olan 4/D sinifi öğrencimiz Mehmet AYTAN'ı tebrik ediyoruz.

İstiklal Marşının kabul edilmesinin 103. yıldönümü vesilesiyle Mehmet Akif ERSOY´u rahmetle anarken, üstadın dediği gibi ´Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın´ temennisinde bulunuyoruz

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Anasınıfıı A ve B şubelerinin Çiğköfte etkinliği

Öğrencilerimize temizlik sorumluluğu ve çevre bilinci aşılamak amacıyla yürüttüğümüz EDEP projesi kapsamında " En Temiz Sınıf" projesi devam ediyor.Bu bağlamda OCAK ayının en temiz sınıfını seçtik. Tüm sınıflarımız konu hakkında iyi çalışmalarda bulundular. Ama 2/B Sınıfı diğer sınıflara nazaran bir adım önde oldu ve ödüllü almaya hak kazandı. 2/B Sınıf öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ederken diğer sınıflarımıza da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz

Sivil Savunma Haftası nedeniyle İkaz Alarm - Tahliye Tatbikatı yapıldı. Tatbikata tüm öğrenci, öğretmen ve diğer personel katıldı. Verilen alarm sesinden sonra  tüm personel bulunduğu yeri terk ederek okulun bahçesinde toplandı. Normal standartı üç dakika olan tatbikat yaklaşık iki buçuk dakikada yapıldı. Bu anlamlı ve gerekli tatbikattan dolayı okul müdürlüğü olarak sivil savunma kulüp öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Yarınlarımıza değer katabilme ve ülkemiz için daha faydalı olabilmenin heyecanı içinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılının 2. dönemine başlıyoruz.

Bu dönemde öğretmenlerimiz, çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimizle uyum içinde; sağlıkla, mutlulukla ve muvaffakiyetle yeni bir dönemi yaşamanın gayreti içinde olacağız.

şehit Muhammet Fatih Safitürk İlkokulu Müdürlüğü

Şbt